Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Rautalankalinkit / Vs: Youtube
« Uusin viesti kirjoittanut Rautalankaa-YES! 07.04.2020 / 11:13:07 »
.... Isäukkoni 72v on paukuttanut itsensä sitkeällä, jopa holistisella otteella treenaamalla clawhammer-banjon osaajaksi.
Siis ihan wanhoilla päivillään, sellaista 8-12h treenaamistakin per päivä....'kun halusin, niin opettelin'.

......................................................

ja näytteeksi 'The Girl I left behind' https://www.youtube.com/watch?v=ns7rAnlYSdo

SamiKoo

ps. ja tämä 'tubettaja' arvostaa erityisesti sitä, jos jätätte kommentin videon alle! :)

 ;D ;D ;D Kävinpäs ihan "vanhoilla päivilläni" kuuntelemassa kolmeakin isäukkosi vetoa. Taitavaa meininkiä minun korvaani ainakin, täytyy sanoa.

Olet siis jo ainakin toisen polven muusikko itsekin ;)
2
Rautalankalinkit / Vs: Youtube
« Uusin viesti kirjoittanut Zammy 07.04.2020 / 10:22:22 »
Hei rautalankaväki.

Tämä ei ole rautalankaa, vaikka kielisointininstrua onkin. Isäukkoni 72v on paukuttanut itsensä sitkeällä, jopa holistisella otteella treenaamalla clawhammer-banjon osaajaksi.
Siis ihan wanhoilla päivillään, sellaista 8-12h treenaamistakin per päivä....'kun halusin, niin opettelin'.

Käykää ihmeessä tsekkaamassa sivunsa ja lupaan, että jos vieläpä tilaatte kanavan, niin ette joudu minkään päivittäisen spämmin kohteeksi. Videoita (fingerpicking-kitarakin sujuu, ja kitaristit, kokeilkaapa yksinkertaistakin kappaletta, ei meinaan onnistu tuo oikean käden homma ihan tosta vaan) tulee harvakseltaan, koska tuppaa olemaan aika kriittinen siitä mitä voi eetteriin laittaa :D

https://www.youtube.com/channel/UCOLYg-1BSL5xYUQJWGSB-kw

ja näytteeksi 'The Girl I left behind' https://www.youtube.com/watch?v=ns7rAnlYSdo

SamiKoo

ps. ja tämä 'tubettaja' arvostaa erityisesti sitä, jos jätätte kommentin videon alle! :)
3
Rautalankalinkit / Vs: Youtube
« Uusin viesti kirjoittanut aimoplieksa 06.04.2020 / 22:05:10 »
4
Yleistä / Rautalankaa oudoilla nimillä
« Uusin viesti kirjoittanut Apache 06.04.2020 / 15:59:02 »
Kun nyt viettelen ikäisilleni määrättyä karanteenia, olen aikani kuluksi täyttänyt juuri Hongkongista ostamaani mp3-soitinta musiikilla omilta cd-levyiltäni. The Shadowsin tuotannolle musiikin siirrossa käyttämäni Sonyn ohjelma tarjoaa termiä "surf rock". Tämän termin olen aikaisemminkin nähnyt ns. rautalankamusiikkiin viittaamassa.

Pieni yllätys oli, että The Strangersin 90-luvulla julkaisema cd Nimeni on Cox sisältää Sonyn tietojen mukaan "alkuperäistä post-punkkia". Tämä vain Strangersin soittajille tiedoksi!  ;D Tosin ohjelma ilmoittaa bändin nimeksi The Stranglers, eli Kuristajat.
5
Soittokamat / Vs: Vox AC30 JMI
« Uusin viesti kirjoittanut Johnny Blue 05.04.2020 / 12:22:14 »
Minulla on pari 60 -luvun alkupuolen ac30:stä, enkä ole huomannut että tremolokanava säröytyisi muita aiemmin...  voiko sitä kokeilla niin, että vaihtaa esim. tremolokanavan ja normalkanavan esivahvistusputkia päikseen? Vaihtaako vika paikkaa?

Jaa että tremolon säksätys feidaantuu itsestään hitaimmalla nopeudella? Voxin tremolopiiri on käsittääkseni aika mutkikas modulaattoreineen ja oskillaattoreineen, mutta ei sen pitäisi silti ominaisuus olla...  jos keskinopeus ja nopea nopeus toimii normaalisti, niin silloin vian luulisi liittyvän pelkästään hitaan nopeuden piiriin. Tosin muistaakseni nopeuteen vaikuttaa ne kolme vastusta, jotka ovat nopeuden valintakytkimen alla, konehuoneen puolella, suurin vastus hitaimmalla nopeudella. Loppuosa piiristä pitäisi olla yhteistä kaikille nopeuksille?

Onko se vahvari top boost -malli? Eikä ole tehty mitään modauksia, että esim. vib/trem -valintakytkin olisi muutettu potikaksi, joka vaikuttaa tremoloefektin syvyyteen?

Ja rassatessa sitten varovasti, ettei tule sähköiskuja!   :)
6
Muu musiikki / Vs: Lapin kesä
« Uusin viesti kirjoittanut jahvetti 05.04.2020 / 10:53:29 »
Ja hieno kappale!
7
Muu musiikki / Lapin kesä
« Uusin viesti kirjoittanut penttitanska 04.04.2020 / 22:48:13 »
8
Agents / Vs: ... kappas vaan maestroa
« Uusin viesti kirjoittanut speedy 04.04.2020 / 14:19:59 »
Terve!

Ahoi väki! Kummia aikoja eletään, sanon heti että voimaa kaikille sinne ja tänne, tällai nyt mennään. Nyt kun keikoilla ei käydä, on koti alkanut kiinnostamaan. Täältähän löytyy kaikkea esim. laatikoittain C-kasetteja joita on aikoinaan tullut äänitettyä. Kasettien kuuntelu on aikaa vievää touhua mutta nyt sitä aikaa tuntuu olevan. Käyn kyllä päivittäin duunissa studiolla, se on nyt sellasta yksin pakertamista, tulee kuitenkin huollettua kamoja ja siivottua nurkkia. Pari uutta mielekiinnostavaa proggistakin ollaan aloitettu, että hyvä tästä tulee, oottakaahan vaan.

Mutta C-kasetit! Mun kasettiäänityshistoria alkaa 70-luvulta ja kaikki noi nauhat on jotenkin vielä kuultavassa kondiksessa. Välistä tulee kummastus/nolous fiilis, välillä täyttä pidäkkeetöntä riemua, kuten kuinka maailmassa Raittisen Jussi vaivaitui tekemään mulle niin monta kasettia kappaleista, joita se halusi mun kuulevan. Ja K.W. Blomqwist, hyvänen aika. Ei muuta kuin kiitos näin jälkikäteen jäbille, pokkaan ja kumarran. Syvään.

Ensimmäisen kasettinauhurin näin serkullani Pertillä, joka oli meidän suvun ainoa poppari vaikka edustikin maalaisväestöä. No sille tuli New Musical Expres ja Melody Maker jumalauta jonnee Muhokselle jo 60-luvulla? Ok. ja sillä oli cuban heel Rolling Stones plägät. Ok.saatana. Spöneserkku oli cool, mutta se kasettimankka vasta olikin cool. Sillä se äänitteli ratskasta biisejä ja seurakunnan piti olla tyst koska äänitys tehtiin mikrofonilla.

Muistan ainakin että Holliesia soi ja britti bluesia. En ole päässyt C-kaseteista vieläkään irti, mulla taitaa olla niitä soittimia ainakin viisi ellei enemmänkin. Paras ja kallein niistä (Studer) on koko ajan paskana, mutta kansanmallit pelittää, niinkuin mekin, tämä kansa , eiks vaan,Hä?!

valppautta T. Esa

(fb lainattu)
9
Yleistä / Vs: Sadoin Sähkökitaroin kirja ...
« Uusin viesti kirjoittanut TheWhenChurch 03.04.2020 / 15:54:49 »
Muutaman kerran kirjan lukeneena tuli mieleen Kenny Everett-showsta maailman vaikein kysymys. Eli kuinka monta ihmistä asuu Perussa ja nimeä heidät! Sadoin Sähkökitaroin on tietoa joka sana. Pala palalta kun kertaa, niin aina jää jotain uutta unohdettavaksi. Lukijaa saattaisi vapahtaa, jos kirjassa olisi " tiekartta " eli tiivistelmä solmukohdista ja tärkeimmistä tapahtumista, jotka vievät musiikin big bangiin eli suomalaisen rautalangan syntyhetkeen tai ainakin jonnekin liepeille.
10
Soittokamat / Vox AC30 JMI
« Uusin viesti kirjoittanut magnetman 03.04.2020 / 11:13:36 »
Mo,

Saiskohan täällä aikaan vanhempien Voxien sielunelämään liittyvää keskustelua ::) Aiempaa ketjua aiheestani en löytänyt, ihme kyllä.

Tuli hankittua jokin aika sitten tuommonen mustakankainen n. 65-vuoden treble-malli, ja siihen liittyen ois pari mieltä askarruttavaa asia. En ole huollattanut vielä vekotinta, ja ikivanhasta toosastahan on kyse...

Ensiksikin tremolo-kanava kyykkää, eli muroutuu muita kanavia aiemmin pienemmälläkin volalla soitettaessa. Saundiin saa kyllä mukavan annoksen rouheutta, mutta ennen putkien vaihtoa olisi mukava tietää, onko kyseessä ominaisuus. Myös 90-luvun reissuessa tremolokanava on heikompi, johin ei etuasteputkenkaan vaihto vaikuta.

Toiseksi vibraton hitaimmalla asetuksella muljutus lopahtaa itsestään. Tämä olisi mainio efekti toimiessaan. Luottohuoltaja selitti tekniikan olleen tuolloin aivan omanlaisensa ja epäili myös ns. kiusalliseksi ominaisuudeksi. Kaikki muut asennot toimii moitteettomasti.

Mika
Sivuja: [1] 2 3 ... 10