Kirjoittaja Aihe: TWIST & TWANG VI 6.4.2019  (Luettu 1765 kertaa)

miss rautakanki

  • ****
  • Viestejä: 376
TWIST & TWANG VI 6.4.2019
« : 03.09.2018 / 21:54:45 »
Ja homma jatkuu, Kiitos teidän kanssa matkustajien.

Laivamme Viking Grace lastataan seuraavan kerran rauta-annoksella

LAUANTAI ehtoolla 6.4.2019 Turusta alkaen kohti Tukholmaa, palaten seuraavana iltana.

Mukaan on pakattu

THE CRUELS  (alkuperäisellä kokoonpanolla)
HURMIO
MAIBELL & THE MISFIRES
EVA & THE TONES
DUO LENTO & HÄNNINEN


Sekä Matti ja Sannu opettaa jälleen yhdessä Fuskua
ja Musavisa jatkuu...

Matkaa saa jo varata viikkarin sivulta 'varaa' eli

https://www.vikingline.fi/

ja muista seurata tapahtuman sivuja https://www.facebook.com/rautalankaristeily/
« Viimeksi muokattu: 25.09.2018 / 22:17:19 kirjoittanut miss rautakanki »
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

  • ****
  • Viestejä: 376
Vs: TWIST & TWANG VI 6.4.2019
« Vastaus #1 : 25.09.2018 / 22:15:39 »
Bändi esittelyä

 Hurmio:

Pori-Ulvila seudulla vuonna -91 perustettu yhtye, tunnetaan nimillä Rautakitaralankayhtye Hurmio, The Hurmio, sekä pelkästään Hurmio. Muutaman levynkin yhtye ehti noin 15 vuoden aktiivisimman alkutaipaleensa aikana tehdä. Sen jälkeen keikkatahtia on rauhoitettu ja kokoonpanot ovat vaihdelleet, taitavista soittajista ei kuitenkaan ole missään vaiheessa tingitty. Tanssilattian täyttämiseen sopivia biisejä bändillä on paljon, niin laulettua beat-musiikkia kuin ehtaa rautalankaakin. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa mainio ”Lapin äidin kehtolaulu” tai ”Tähdet meren yllä”.

The Cruels:
Yläneen ylpeys, perustettu vuonna -97. Tämän bändin paluu yleisön eteen juuri tässä kokoonpanossa on monen puheissa ja toiveissa kuulunut jo kauan. Nyt se hetki sitten on tulossa. Jäsenistön muodostavat veljespareina Mäkimattilat ja Kulmalat. Levyttämään asti bändi ei keikkavuosiensa aikana ennättänyt, mutta jälkikäteen on rautalankakokoelmille tallenteita tehty. Keikkailua oli takana viitisen vuotta kunnes bändi päätti osallistua Ylläksellä SMORK-tanssiorkesterikilpailuun vuonna 2002, varsin mainiolla menestyksellä. Oletettavasti soitto irtoaa tänäkin päivänä napakasti kuin vesi löylykauhasta, kuumottavia säveliä siis luvassa.

Duo Lento & Hänninen:
Haitarin ja kitaran armoitettu virtuoosi Turo Lento, sekä Rami Hänninen. Nykymuotoisen Varjokuva-yhtyeen tärkeät palaset, kitaristit, tyylikkäät herrasmiehet puvuissaan ovat tämänkertaisen risteilyn duo. Jos rautalankahaitari on keksitty, se nähtäneen tässä duossa, mutta oletettavasti miehet toteuttavat tämän kitaroilla, vaikka ei näistä veijareista aina kaikkea pysty ennustamaan.

Eva & The Tones:
Jos menneillä vuosikymmenillä koulubändejä putkahti laajempaankin suosioon, niin tässä on hyvä ehdokas tälle vuosikymmenelle. Ylöjärveläisistä lukiolaisista koostuva yhtye, joka soitti kesällä 2018 Nastolan Rautalankafestareilla ensimmäisen isomman keikkansa. Kaikkiaankin tuo keikka oli vasta bändin kuudes. Otteet olivat kuitenkin niin vakuuttavat, että yleisö olisi varmasti taputtanut encoreja väsymykseen asti, joten ei muuta kuin lisää isoja keikkoja. Bändin juuret ovat vahvasti A.Aallon Rytmiorkesterin musiikissa ja tyylissä, mutta repertuaaria kyllä löytyy jo laajemminkin. Tässä on potentiaalia tanssilavojen täyttäjäksi vielä vuosikymmeniksi, kannattaa lähteä itse toteamaan.

Maibell & The Misfires:
Maija ”Maibell” Tenkanen on monille varmasti tuttu Periferian, In The Moodin ja Kulkukoirien kautta. Tämä projekti on kuitenkin käynnistetty jo loppuvuodesta 2008 ja se on poikinut pari täyspitkää levyäkin espanjalaisen El Toro Recordsin kanssa. Ulkomaillakin on ollut yhtyeellä vientiä rockabilly-tapahtumissa. Kappaleet ovat istumisestakin pitäville musiikkifaneille hyvää nilkkojen jumppaamiseen soveltuvaa rytmiikkaa. Viime vuosina bändissä ovat soittaneet bassoa Juho Kulmala ja rumpuja Heikki Sandren, eikä Maibell itsekään vierasta kitaraa edessään. Bändin biisivalikoimassa on esimerkiksi oma versio tunnetusta kappaleesta, ”Diamonds Are a Girl`s Best Friend”, jonka teki tunnetuksi eräs vaaleaverikkö vuonna -53.
(Teksti: Jani Seppälä)
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

 

anything