Kirjoittaja Aihe: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019  (Luettu 3107 kertaa)

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« : 14.04.2019 / 15:51:21 »
Kiitos nöyrästi jälleen kerran upea yleisö Viking Gracella.
Sen verran hyvin meni, että seuraava risteily järjestetään syksyllä LAUANTAINA 7.9.2019
Turku-Tukholma-Turku

Mukaan ahdetaan tällä kertaa

SEPPO TAMMILEHTO JA BEATLINE
JOHNNY LUNDIN BAND (SWE)
THE THEMES
THE YOUNGERS
PEKKA TIILIKAINEN JA BEATMAKERS


MATTI JA SANNU Fuskun variaatiot

Musavisa sekä Kaikki vastaan Grace rautalanka special  ainakin.

Risteilyä voi jo varata https://www.vikingline.fi/valitse-matka/risteilyt/turku-tukholma-ja-piknik-paivaristeilyt/vuorokauden-risteily/vuorokauden-risteily-iltalahto/  valitsemalla 7.9.2019

Tervetuloa risteilemään.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2019 / 08:27:25 kirjoittanut miss rautakanki »
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #1 : 30.04.2019 / 22:57:46 »
Musavisaa ja pop uppeja tulee soittamaan

DUO MÄKIMATTILA & KOIVISTO
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #2 : 09.06.2019 / 22:21:29 »
Kuvia tulevista bändeistä
 https://www.facebook.com/rautalankaristeily/
josta muuutenki löytyy tuoreimmat infot ja uutiset tapahtuman osalta.

tässä ensimmäiset alkulämmittelyt syksyn risteilylle
PT ja Beatmakers    https://www.youtube.com/watch?v=fJmUGg_M7hU&feature=youtu.be
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'


miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #3 : 18.06.2019 / 08:32:32 »
Valitettavasti Lost Fiction joutui perumaan syksyn keikan, mutta tilalle surfin riemua tuo Porin The Themes

Uusia maistiaisia
Seppo tammilehto ja Beatline    https://www.youtube.com/watch?v=ODRvhJhhsh0

Johnny Lundin band    https://www.youtube.com/watch?v=at2fc2E__vo
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #5 : 21.07.2019 / 23:14:13 »
Aloitamme seuraavan risteilyn bändien esittelyillä.

Ensimmäisenä vuorossa
 Pekka Tiilikainen & Beatmakers.

Beatmakers on perustettu vuonna 1988 Hämeenlinnassa ja kymmenkunta vuotta myöhemmin mukaan liittyi Pekka Tiilikainen. Kuten aikanaan urheiluselostuksistaan tunnettu nimikaimansa, myös laulavampi Pekka on ääneltään tunnistettavissa, jälkimmäisellä yleisön pauhun lisäksi taustalla kauniisti heläjävät kitarasoundit.
Bändiin ei päde sanonta ”varsinaisia viheltäjiä”, tuotteliaita ovat olleet yhtyeen levytysmäärät ja vieraileviakin tähtiä on levyillä kuultu, muun muassa ”Kappale kauneinta Suomea”, jonka alkuperäisesittäjä Erkki Junkkarinen otettiin kappaleeseen tietenkin mukaan viheltämään.
Muita vierailijoita ovat olleet esimerkiksi Jussi Raittinen, Cay Carlsson, Remu Aaltonen,sekä Australian ”Shadowsin” The Atlantics-bändin Martin Cilia joka on Beatmakersin parilla viimeisimmällä levyllä ollut mukana.

Vuonna 2007 yhtye palkittiin 6th Rautalanka Award tunnustuspalkinnolla Nastolan Rautalankafestareilla. Viime vuosina yhtyettä on nähty ja kuultu genren isoissa tapahtumissa Englannissa, Saksassa, Ruotsissa ja Hollannissa.
Vaikka bändi on jo keski-ikään ehtinyt, ei se näy vauhdin hidastumisena. Jalkojen sivupotkut esiintymisen aikana nousevat edelleen uskomattoman kepeästi, kuin myös näyttävät kyykkyyn menot.
Ehkäpä 8 vuoden tauko ennen paluuta vuonna 2016 oli hyväksi, virtaa ja notkeutta riittää. Beatmakersin historiassa on noin 1300 keikkaa, nykyisellään mennään maltilisella noin 25-30 keikan vuositahdilla.

Yhtyeen kenties tunnetuin biisi on vuonna 2001 valtakunnallisten soittolistojen kärkipäässä keikkunut ja hyvin kulkeva ”Cortina”. Solisti Tiilikainen on vuosien aikana levyttänyt myös pari soololevyä, sekä yhden country-yhtye Lännentien riveissä.

Beatmakersin ympärille on koottu myös Renegades Revisited-ryhmä, jossa mukana on alkuperäinen The Renegades-rumpali Graham Johnson. Vuonna 2018 kokoonpanoa täydensi Hasse Walli, tänä vuonna kokoonpanoa täydentää Esa ”Bluesministeri” Kuloniemi.

Lisäksi vuonna 2019 on ohjelmassa muutama yhteiskeikka legendaarisen The Soundsin kanssa. Alkukesästä radiosoittoihin suunnataan singlelohkaisuilla Viimeinen juna kotiin/Archipelago. Näistä ykkösraita on Suomessakin suositun ruotsalaisen Fatboy-yhtyeen alunperin vuonna 2010 julkaisema ”Last train home”. Jälkimmäinen puolestaan on syntynyt Johnny Liebkindin kynästä aikanaan ja The Soundsin se piti levyttää. Näin ei kuitenkaan monien vaiheiden jälkeen aikojen saatossa käynyt ja nyt sen kunnian saa Pekka Tiilikainen & Beatmakers.


Seppo Tammilehto Ja Beatline

Beatline-bändi on kasattu jo yli 10 vuotta sitten. Tuona aikana bändiä on kuultu mm. sekä revyiden säestäjänä, että Seppo Tammilehdon keikkayhtyeenä. Nimensä mukaisesti biitit pysyvät linjassa ja koska The Beatles on selkeästi yhtyeen musiikillinen innoittaja, on lauluosuuksien stemmatkin kohdallaan. Beatles-materiaalin ulkopuolelta voidaan nostaa esiin vaikkapa kappale Bodytalkin` jossa on Seppo Tammilehdon sävellys ja ruotsalaisen hittimaakarin sanoitus. Bändi toimii myös omillaan ja on käynyt pariinkin otteeseen USA:ssa 60`s pop-tapahtumissa esiintymässä.

Seppo Tammilehdon, tunnustetun musiikkialan moniosaajan ura alkoi jo 1968 Alwari Tuohitorven taitavana rumpalina, myös lauluosuuksiakin hoitaen. Mainittakoon muuten, että muutamia vuosia myöhemmin Elton Johnin kaunis Your Song-kappale kääntyi Tammilehdon kynästä ja suusta suomenkieliseksi kappaleeksi ”Sinun laulusi”.
Tammilehdon itsensä kertomana takana on uralla yli 6000 keikkaa eri kokoonpanoissa.
Omia soolouran albumeita on levytetty 10 kappaletta, tuoreimpana juuri kesäkuussa 2019 ilmestynyt albumi nimeltään ”Hän”, joka on täynnä uudelleen sovitettuja maamme iskelmäklassikkoja.
Kynästä on lähtenyt lukemattomia hittejä muille artisteille, kuin myöskin käsikirjoituksia musiikkirevyihin, kuten Topi Sorsakoski -näytelmään ”Salattu Suru” Ähtäriin, sekä Irwin Goodman -revyy ”Vain Elämää”.
Seppo Tammilehdon oman uran tapahtumista kertova kirja ”Poutapilven poika” julkaistiin keväällä 2018. Vuonna 1990 miehen säveltämä ja sanoittama ”Maailmantango” voitti Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellyskilpailun. Miehen tunnetuin soolouran hitti on vuonna 2000 soittolistoja hallinnut ”Kuin helminauhaa”.
Risteilyllämme mukana olevalla Pekka Tiilikainen & Beatmakersilla on vuonna 2003 julkaistulla Iskusävelmiä-levyllään kappale ”On unelmilla siivet”, joka on Tammilehdon kynäilemä.


 Johnny Lundin Band (SWE)

Johnny Lundin, mies länsinaapurista, jolla on oma merkittävä paikkansa Suomen rautalankahistoriassa. The Partners oli miehen ensibändi, mutta Jerry Williamsin taustalla oli tuurauskeikkoja hoideltu, basson varressa ja milloin mitenkin. The Adventurers levytti Suomessa vuonna 1963 Kukkuva kitara / Letkajenkka- kappaleet ja suosio oli huipussaan, kun solistiksi tuli Jan Rohde ja levytettiin letkajenkkavillitykseen kappaleet Doin` the Jenka, At the Jenka Show ja Finnjenka. The Wild Ones- nimellä myöskin löytyy Jan Rohden kanssa levytettyjä kappaleita. The Wild Onesin jälkeen Lundin löysi vielä tiensä The Violents bändiin, joka vaikutti Jerry Williamsin taustalla.
Johnny Lundin Band on vieraillut 2000-luvulla Suomessakin monissa tapahtumissa, sekä esimerkiksi Tillburgissa Hollannissa Cliff & The Shadows meetingissä.
Johnny Lundin Bandilta voitaneen siis odottaa laajaa musiikkikattausta, The Shadows on kuitenkin selkeästi ollut tyylilajillisesti esikuva. Länsinaapurimme bändit noudattavat alkuperäisesityksiä pääsääntöisesti härmäläisiä orjallisemmin eikä biiseistä tehdä omia versioita ja mikäpä siinä, hyvä on hyvää ja se toimii.


The Youngers

Tovi aikaa on jo siitä vierähtänyt, kun ensi kertaa näistä nuorista kuultiin ja puhuttiin. Parta on miehillä sittemmin tuuheutunut roimasti, partahan ei pahoille kasva sanotaan.
Tämä rytmiryhmä kykenee soittamaan uskottavasti reggaesta balalaika-musiikkiin, Monosesta Mattiin ja Teppoon tai Jimi Hendrixiin. The Youngersin soittama Little Wing ei suinkaan saisi Hendrixiä kääntymään haudassaan, vaan hän todennäköisemmin nousisi haudastaan mukaan soittamaan.
Huumori liittyy yhtyeeseen myöskin läheisesti, sen lisäksi että on rohkeutta kokeilla asioita toisin kuin muut. Valkeala/Kouvola seutukunnan aikamiehet ovat nimittäin levyttäneet myös Ritari Ässä tv-sarjan tunnusmelodian, kuin myöskin 80-90-lukujen vaihteen suursuosikin Lambadankin. Omaa tuotantoa yhtyeellä on myöskin, siinä määrin toimivaa sekin, että livenä on kuultu muidenkin bändien soittavan The Youngersia.
Yhtyeen julkaisuja Youtubessa on kommentoitu ja ihailtu laajasti ympäri maailman. Yhtyeen versioima kansansävellys Ievan Polkka on kerännyt satoja tuhansia katsojia, kova suoritus, kovempaa kuin Kouvolan betoni.


 Duo Koivisto & Mäkimattila

Twist & Twang Rautalankaristeilyt alkoivat 3 vuotta sitten, 7.9.2019 on vuorossa jo risteily nro 7!
Ensimmäisellä risteilyllä vuoden 2016 syksyllä esiintyi Valo Yössä-yhtye, joka teki samalla paluun pitkältä tauolta.
Neljännellä reissulla keväällä 2018 otettiin kitara-duot ohjelmaan, silloin tuotiin mukaan yhtyeestä johdannainen VY-DUO.
Kuudennella risteilyllä oli Sauli Mäkimattila mukana The Cruelsin ainutkertaisessa ja upeassa paluuesiintymisessä.

Nyt ollaan liikkeellä nimellä Koivisto & Mäkimattila, herrasmiehet Mikael ja Sauli ovat siis risteilysaagamme konkareita. Voidaan myös sanoa, että konkari-väijyttäjät kyseessä, ja epäilemättä tälläkin kertaa duo putkahtelee laivalla lauteille vähän siellä ja täällä.
Kun näin tapahtuu, nauttikaa rautalangan rakkauden sanomaa täysin aistein ja kuten Viking Linen slogankin sanoo, siellä ilo seilaa!

(Teksti Jani Seppälä)

The Themes


The Themes on keväällä 2016 perustettu instrumentaalitrio Porista.
Menu koostuu vanhoista surf- ja rautalankaklassikoista, mutta joukkoon on syntynyt mukavasti myös omia kappaleita.
Ensimmäisen levyn nauhoitukset alkanevat aivan lähitulevaisuudessa.
Bändi keikkailee tasaisesti ympäri vuoden, ja 7.9.2019 vuorossa keikka M/S Gracella.


Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #7 : 25.07.2019 / 14:32:16 »
vihdoinkin suora varauslinkki viikkarin sivuille...

https://www.vikingline.fi/rautalankaristeily/
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #8 : 11.08.2019 / 17:37:14 »
Matti (Masa) ja Sanna-Maria (Sannu) Heikkilä ovat Vaasalaisia ammattitanssijoita sekä kilpa- ja seuratanssin opettajia. He opettavat pääsääntöisesti Vaasassa, mutta myös ympäri Suomea. Heidän tanssiuransa on pitkä ja kokemusta on karttunut reilun 28:n tanssivuoden varrella hurjasti!

He pitävät Rautalankaristeilyn menomatkalla tanssinäytöksen, sekä paluumatkalla sunnuntaina tanssikurssin.(Kuuluu risteilyn hintaan !) Tällä risteilyllä tanssinopetuksen aiheena Fuskun variaatioita, erilaisia joustoja sekä rytmityksiä muunnellen.
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #9 : 16.08.2019 / 19:56:35 »
Risteily lähenee jälleen kohisten. Olethan varannut jo risteilysi ...?!?

Jos et vielä, niin linkistä https://www.vikingline.fi/rautalankaristeily/ se onnistuu. Viking clubiin kannattaa liittyä... juuri tulleessa mainoksessa oli clubi jäsenille neljän hengen hytti alkaen 24e!!! ei siis ole kallista. Ja tapahtumaan ei ole erillistä sisäänpääsyä!!!
 Eli risteilyn hinnalla näet koko tapahtuman kattaukseen.

eli
SEPPO TAMMILEHTO JA BEATLINE
JOHNNY LUNDIN BAND (SWE)
THE THEMES
THE YOUNGERS
PEKKA TIILIKAINEN JA BEATMAKERS
DUO KOIVISTO & MÄKIMATTILA

Tanssikurssi MATTI JA SANNU Fuskun variaatiot

Musavisa sekä Kaikki vastaan Grace rautalanka special 

sekä kauniit saaristomaisemat ja ravintoloiden omat kattaukset.

kannattaa lähteä vähän kauempaakin.  :)
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #12 : 24.08.2019 / 13:03:56 »
Ohjelma-aikataulu Twist & Twang VII

LAUANTAI 7.9.2019
Pop Uppeja alkuristeilyyn Duo Koivisto & Mäkimattila

VOGUE
22.15-23.00 Johnny Lundin Band
23.00-23.15 Tanssiesitys, ym. infoa
23.15-00.00 Seppo Tammilehto ja Beatline
00.15-01.00 The Youngers
01.15-02.00 Pekka Tiilikainen & Beatmakers
02.15-03.00 The Themes
-03.30 Ravintola sulkeutuu

SUNNUNTAI 8.9.2019

PUB ROCKMORE
11.30-12.15 Musavisa Live: Duo Koivisto ja Mäkimattila

RETRO
14.00-15.15 Tanssikurssi Fuskun variaatiot: Matti ja Sannu Heikkilä

VOGUE
13.45-14.45 Twist & Twang - Kaikki vastaan Grace- kisailu
15.00-15.45 Seppo Tammilehto ja Beatline
16.00-16.45 The Themes
16.45-17.30 Tauko
17.30-18.15 The Youngers
18.30-19.15 Pekka Tiilikainen & Beatmakers

19.50 Saavumme Turkuun
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #13 : 31.08.2019 / 11:20:53 »
Viikon päästä ollaan jo matkalla kohti Turun satamaa... :D 8)

Jos et vielä ole varannut matkaasi, niin se on mahdollista. Joitakin hyttiluokkia vielä jäljellä...

Varaukset  https://www.vikingline.fi/rautalankaristeily/    -> varaa   

Seuraa myös facebook sivuja ( ei vaadi kirjautumista)  https://www.facebook.com/rautalankaristeily/ 

Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Vs: TWIST & TWANG VII Rautalankaristeily la 7.9.2019
« Vastaus #14 : 03.09.2019 / 18:12:37 »
INFOA RISTEILIJÖILLE!
Ole ajoissa satamassa.
Henkilöllisyystodistus mukaan, laivaan ei pääse ilman henkkareita. kts ohje alla.
https://www.vikingline.fi/valitse-matka/hyva-tietaa/henkilotodistus-passi-viisumi/

Kaikki sivuillamme ilmoitetut ajat ovat Suomen aikaa. Varmista ettei puhelimesi siirry yöllä ruotsin aikaan, tai ainakin huomioi asia, jos siirtyy.
Ovet Club Vogueen (kansi 10 ja 11) aukeavat illalla klo 22.00
Soittoaikataulun voit tallentaa ennakkoon oman puhelimen muistiin, tai printata paperille. Löytyy tältä sivulta alempaa.
Aikataulut löytyvät myös sähköisesti bändien tauoilla Voguen TV-näytöillä sekä hissiaulojen näytöillä hitaammalla kierrolla, laivan muun ohjelman joukossa (Huom! ruotsin aika ensin auloissa). Paperisia aikatauluja pyritään saamaan baarin tiskille ja ainakin ständille, josta voi ottaa vaikka kuvan omaan puhelimeen. Lisäksi laivan infosta (kansi 9) löytyy koko laivan ohjelma paperisena, josta voi poimia Twist & Twangin aikataulut.
Hissiauloista (sekä hytistä) löytyvät laivan poikkileikkaukset eri kansista; missä sijaitsee mikäkin paikka sekä opasteet ylempänä katon rajassa. Vinkkinä: Aulat ovat erivärisiä, mikä helpottaa omaa navigointia hyttiin ja muualle laivassa.
Jos haluaa tutustua ennakkoon itse laivaan, löytyy infoa seuraavasta linkistä
https://www.vikingline.fi/valitse-matka/laivat/ms-viking-grace/

Tervetuloa rautaiselle risteilylle! T&T tiimi
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'