Kirjoittaja Aihe: Rautalankaveteraaneja Ylen Areenassa  (Luettu 1417 kertaa)

Apache

  • *****
  • Viestejä: 689
Rautalankaveteraaneja Ylen Areenassa
« : 24.11.2019 / 13:13:20 »
Areenasta löytyy noin tunnin mittaiset Henkka Granön ja Ande Päiväläisen haastattelut vuodelta 1997. En ole niitä aikaisemmin televisiosta nähnytkään. Lieneekö niitä koskaan esitettykään?

Henkka Granön runsaan tunnin mittainen haastattelu on tekniseltä tasoltaan kammottava: haastattelijan ääni kuuluu hyvin heikosti, koska hänellä ei ole omaa mikkiä, ja kamera heiluu usein miten sattuu. Hauska detalji on haastattelijan kysymys siitä, voisiko Granö vielä joskus soittaa Emmaa. Vastaus on ehdoton ei!

Päiväläisen 53-minuuttinen on teknisesti paljon parempi, mutta Ylen musiikkitoimittajien ei tarvitse hallita suomea kovin hyvin. "Tota" on haastattelijan yleisimpiä sanoja. Ande Päiväläisen elämä musiikin parissa tulee käsiteltyä aika tarkasti. Kiinnostavia yksityiskohtia Strangersin Euroopan keikalta vuonna 1963 riittää.

Haastattelija ei ilmeisesti tiennyt, että Päiväläinen palasi rautalangan pariin vuonna 1978, kun The New Strangers teki LP:n In The Night, koska ei kysynyt siitä  mitään. Itseäni olisi kiinnostanut esimerkiksi se, miksi Päiväläinen oli ainoa Strangersin jäsen, joka levyllä soitti. Ehkä joku tietää?
"I have travelled the world through my ability to play three chords." - Bruce Welch

Apache

  • *****
  • Viestejä: 689
Vs: Rautalankaveteraaneja Ylen Areenassa
« Vastaus #1 : 25.11.2019 / 09:46:20 »
Katselinpa vielä kolmannenkin, ilmeisesti saman porukan tekemän esityksen, jossa Suomen ensimmäinen rock-kunkku Rock-Jerry kertoo uransa alkuajoista. Nämä "ohjelmat" ovat täysin editoimattomia ja nimettömiä. Tarkoitus lienee ollut, että osa pätkitään pois, ja mukaan lisätään mahdollisesti jotakin musiikkiesityksiäkin.

Rock-Jerry kertoo, ettei rautalanka ollut hänen musiikkiaan, eikä hän pitänyt Cliff Richardin kaltaisista sliipatuista laulajista. Sen verran rautalanka kuitenkin näemmä Jerryynkin puri, että hän ryhtyi Soundsien solistiksi joksikin aikaa muutama vuosi sitten.

Olisiko mahdollista, että Yle on ostanut nämä melko amatöörimäiset tallenteet joltakin ulkopuoliselta?
« Viimeksi muokattu: 25.11.2019 / 09:48:37 kirjoittanut Apache »
"I have travelled the world through my ability to play three chords." - Bruce Welch

 

anything