Kirjoittaja Aihe: Vox AC30 JMI  (Luettu 667 kertaa)

magnetman

  • ***
  • Viestejä: 157
Vox AC30 JMI
« : 03.04.2020 / 11:13:36 »
Mo,

Saiskohan täällä aikaan vanhempien Voxien sielunelämään liittyvää keskustelua ::) Aiempaa ketjua aiheestani en löytänyt, ihme kyllä.

Tuli hankittua jokin aika sitten tuommonen mustakankainen n. 65-vuoden treble-malli, ja siihen liittyen ois pari mieltä askarruttavaa asia. En ole huollattanut vielä vekotinta, ja ikivanhasta toosastahan on kyse...

Ensiksikin tremolo-kanava kyykkää, eli muroutuu muita kanavia aiemmin pienemmälläkin volalla soitettaessa. Saundiin saa kyllä mukavan annoksen rouheutta, mutta ennen putkien vaihtoa olisi mukava tietää, onko kyseessä ominaisuus. Myös 90-luvun reissuessa tremolokanava on heikompi, johin ei etuasteputkenkaan vaihto vaikuta.

Toiseksi vibraton hitaimmalla asetuksella muljutus lopahtaa itsestään. Tämä olisi mainio efekti toimiessaan. Luottohuoltaja selitti tekniikan olleen tuolloin aivan omanlaisensa ja epäili myös ns. kiusalliseksi ominaisuudeksi. Kaikki muut asennot toimii moitteettomasti.

Mika
Mika Jämsä - Eldanka

Johnny Blue

  • ***
  • Viestejä: 105
Vs: Vox AC30 JMI
« Vastaus #1 : 05.04.2020 / 12:22:14 »
Minulla on pari 60 -luvun alkupuolen ac30:stä, enkä ole huomannut että tremolokanava säröytyisi muita aiemmin...  voiko sitä kokeilla niin, että vaihtaa esim. tremolokanavan ja normalkanavan esivahvistusputkia päikseen? Vaihtaako vika paikkaa?

Jaa että tremolon säksätys feidaantuu itsestään hitaimmalla nopeudella? Voxin tremolopiiri on käsittääkseni aika mutkikas modulaattoreineen ja oskillaattoreineen, mutta ei sen pitäisi silti ominaisuus olla...  jos keskinopeus ja nopea nopeus toimii normaalisti, niin silloin vian luulisi liittyvän pelkästään hitaan nopeuden piiriin. Tosin muistaakseni nopeuteen vaikuttaa ne kolme vastusta, jotka ovat nopeuden valintakytkimen alla, konehuoneen puolella, suurin vastus hitaimmalla nopeudella. Loppuosa piiristä pitäisi olla yhteistä kaikille nopeuksille?

Onko se vahvari top boost -malli? Eikä ole tehty mitään modauksia, että esim. vib/trem -valintakytkin olisi muutettu potikaksi, joka vaikuttaa tremoloefektin syvyyteen?

Ja rassatessa sitten varovasti, ettei tule sähköiskuja!   :)

magnetman

  • ***
  • Viestejä: 157
Vs: Vox AC30 JMI
« Vastaus #2 : 24.04.2020 / 21:02:17 »
Kiitos vastauksesta,

Vekotin on -64 tai -65 vuoden AC30TBs, eli ei Top Boost, vaan kuusireikäinen Treble-malli. Brilliant-kanavaan on lisätty yläpäätä, ja muiden kanavien kai pitäisi olla ns. normaalikytkennöillä. Tuolla lisää: http://www.voxshowroom.com/uk/amp/ac30_6_hood.html

Vaihtelin vähän hyllystä löytyneitä vanhoja etuasteputkia koneeseen, ja siitähän se muka huomattavastikin piristyi. Saundi meni sitä ennen murolle jo pienemmillä volumeilla, joten varmaankin etuasteputkesta oli kyse - minä kun en noista paljoa ymmärrä. Saundi on kyllä erittäin makea, ja mitä isommalla sen parempi. Kompressorit saa unohtaa kokonaan. Nauhakaiku ja piuhat vain väliin.

Tremolon ja vibraton molempien hitain nopeus hyytyy heti alkujaan, eli pitänee viedä huoltoon. Harmi vain, että nyt meni itseltä vasen käsi remonttiin, eikä vähään aikaan pääse soittamaan ollenkaan. :(
Mika Jämsä - Eldanka


Johnny Blue

  • ***
  • Viestejä: 105
Vs: Vox AC30 JMI
« Vastaus #3 : 27.04.2020 / 13:24:57 »
No hyvä että putkien vaihdolla säröytymisongelma ratkesi. Tremolon/Vibraton hyytyminen hitaalla nopeudella on kyllä mysteeri, laita viestiä sitten kun selviää että mikä oli vikana.

Toivotaan että käsi paranee pian!  :)