Kirjoittaja Aihe: Sadoin Sähkökitaroin Kirja  (Luettu 523 kertaa)

Vesseli60

  • *
  • Viestejä: 2
Sadoin Sähkökitaroin Kirja
« : 01.06.2020 / 17:19:46 »
Hyvä kirja mutta sivulla 162 on virhe The Exponets yhtye ei ole Hollolasta vaan Heinolasta.

Apache

  • *****
  • Viestejä: 691
Vs: Sadoin Sähkökitaroin Kirja
« Vastaus #1 : 03.08.2020 / 13:02:29 »
Väkisinhän noin paksuun ja seikkaperäiseen kirjaan jää muutama pieni virhe. Musiikillista nuoruuttaan 60-luvun alussa eläneet varmasti lukevat kirjan kiinnostuneina. Detaljeja riittää yllin kyllin päälinjojen lisäksi, ja kirjoittaja on innostunut aiheestaan. Kuvituksena on paljon ennen julkaisemattomia valokuvia levykansien ja etikettien lisäksi.

Jos kirja olisi julkaistu jo aikaisemmin, sen potentiaalinen lukijakunta olisi ollut vieläkin suurempi. Nyt monet rautalanka-ajan alun nähneet kuuntelevat soittoa jo pilven päällä. Kun joulu lähestyy, tämä on hyvä lahja rautalankafriikille.

Kirjan tekijälle Jarille haluaisin vielä ehdottaa, kun nykyinen painos ei kuulemma jää viimeiseksi, että mukaan voisi lisätä kaikenlaisia bändeille sattuneita pikku juttuja. Nykyisessä kirjassa esimerkiksi käy vaikkapa Strangersin väärän jännitteen vahvistimet Pariisissa tai Jaakko Jahnukaisen toivotus lyhyestä iästä Emmalle.

Totta kai kaikki arvostavat tarkkaa selvitystä bändien jäsenistä ja levytyksistä, ja ilman niitähän kirja olisi epätäydellinen. Etenkin bändejä tarkemmin tuntemattomien nuorten mielestä tällaiset pitkät detaljirimpsut saattavat kuitenkin tuntua puuduttavilta. Väriä kerrontaan voisivat tuoda jutut kaikenlaisista pienistä sattumuksista, joista olisi varmasti kiinnostunut moni vanhempikin lukija.

Miten esimerkiksi The Sounds otettiin vastaan Perähikiällä, kun pojat keskustelivat lavalla ruotsiksi pystyttäessään laitteistoaan? Uhattiinko keneltäkään laskea ilmat pihalle, ellei tango soi?

« Viimeksi muokattu: 03.08.2020 / 18:03:16 kirjoittanut Apache »
"I have travelled the world through my ability to play three chords." - Bruce Welch