Kirjoittaja Aihe: Rautalankabändit  (Luettu 21952 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
bändit
« Vastaus #15 : 28.01.2004 / 18:59:01 »
Eiköhän nämä olisi syytä lisätä: The Ventures, The Spotnicks, Needles, The Esquires, The Charades. Siinä muutama noin aluksi...

Hanu

 • Vieras
Re: Rautalankabändit
« Vastaus #16 : 29.01.2004 / 09:43:17 »
Lainaus käyttäjältä: "saheinonen"
Laittakaa tänne keskustelun arvoisia bändejä joita voisi lisätä bändit keskusteluun.
Onhan noita bändejä. Täällä näyttää olevan vallalla sama käsitys rautalankamusiikista, kuin Nastolan festareiden järjestäjällä. Olen sen verran ahdasmielinen, että mielestäni rautalanka ei koskaan ole laulettua. En pidä A. Aaltoa, Poutahaukkoja tai edes Agentsia rautalankabändeinä. He toki soittavat silloin tällöin rautalankaa, mutta pääosin liikkuvat muulla alueella. Diggailen kyllä kovasti näitä Bändejä. Keskusteluun ehdottaisin Lunaticsia ja Defursersia.
Molemmat erittäin kovia kotimaisia. Twangissa tavataan!

Hanu

Tuija

 • Vieras
Re. Rautalankabändit
« Vastaus #17 : 01.02.2004 / 13:31:26 »
Kannatan myöskin Marko Haaviston ja Poutahaukkojen lisäämistä listalle, samoin Laika & the Cosmonautsien.
Niin ja muuten Markolta kumppaneineen ilmestyi viime viikolla huisin hyvä levyke nimeltään 'Kunpa tietäisitkin'.


Ho Dad

 • ******
 • Viestejä: 833
Rautalankabändit
« Vastaus #18 : 01.02.2004 / 16:30:00 »
:roll: Yksi vanhimmista alalla ja tarina yhä jatkuu, oisko Jussi & Boys jonkun jutun ja tarinan arvoinen bändi? Kun kuulee äijät lavalla niin sen kuulee että on tullut kierrettyä muutakin kuin... :oops: no sanotaan että vaikka repertuaari on vähän laajempi kuin pelkkää rautalankaa niin  staili on hallussa

Anonymous

 • Vieras
Rautalankabändit
« Vastaus #19 : 03.02.2004 / 15:51:16 »
The Quiets - paras suomalainen rautalankabändi ikinä!!Siis silloin kun painotetaan sanaa "rautalanka".Ko. bändin tyylikkyttä ei heti ylitetä...

Anonymous

 • Vieras
Rautalankabändit
« Vastaus #20 : 04.02.2004 / 14:34:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Hotakainen"
Ehkäpä myös Marko Haavisto & Poutahaukat


mä komppaan sua!

Orbitson

 • Vieras
Rautalankabändit
« Vastaus #21 : 04.02.2004 / 16:37:19 »
Sinänsä ihmettelen, että miksi ylipäätään täytyy olla bändeistä keskusteluun jokaiselle vähänkin asialliselle bändille oma ryhmä? Eikö nämä nyt kaikki olisi sopinut yhden:"keskustelu bändeistä"- ryhmän alle? Tuon olisi ehkä voinut sitten jakaa instaripuoleen ja beattipuoleen, ainakin sillä perusteella, että osa instaripuolen kuuntelijoista ei tunnu tätä beattipuolta sulattavan (ainakaan rautalanka-nimikkeen alle).

Meinaan vaan, että mihin raja vedetään, kun suomessa on kymmeniä, ellei satoja rautalankabändejä...  :wink:

En tietty ole täällä neuvomassa, että miten foorumia perustetaan, mut nää on nyt vaan mielipiteitä...  :)

Orbitson

 • Vieras
Rautalankabändit
« Vastaus #22 : 10.02.2004 / 10:55:59 »
Tässä on juuri se ongelma, että rautalankasoundeilla laulettua beattia soittavat orkesterit mieltävät itsensä rautalankaorkesteriksi, mutta osa yleisöstä ei.
Kun beatti yhdistetään rautalankagenreen, niin se ei mielestäni mitenkään halveeraa alkuperäisen rautalangan ajatusta, ja beatti alunperin syntyi rautalangasta.
Asiat ovat mielestäni niin lähellä toisiaan, että kun puhutaan kuitenkin aika marginaalisen kuulijakunnan musiikista, niin ehdottaisin rautalankapuritaaneillekin sen verran suvaitsevaisuutta, että sallisivat biittibändien puhua itsestään rautalankanimikkeen alalajina.
Kaikki biittiporukka kuitenkin arvostaa yleensä juuriaan, eli sitä instrumentaali rautalankaa, mikä 60-luvulla syntyi.
Tarkoitus ei ole myöskään kilpailla instarilangan kanssa.

Biittibändin lokeroiminen tanssibändiksi on suurempi virhe, koska ensinnäkin puhdasta biitti/rautalanka ohjelmistoa ei voi vetää kovinkaan monessa paikassa, ellei bändiä ole selkeästi myyty erikoisohjelmana.
Tanssimusiikki tarkoittaa pääsääntöisesti sitä, että siellä täytyy soittaa myös humppaa, valssia ja tangoa.

Kyllä täytyy rautalankapuritaaneilla olla kova asenne, kun ei voi puhaltaa yhteen hiileen biittiporukan kanssa, vaikka tämä on vähemmistön musiikkia.  :(

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
Rautalankabändit
« Vastaus #23 : 10.02.2004 / 16:15:43 »
Beatiä vai instrua?? siinä vasta pulma... :wink:

Asiaa täälä jossain foorumissa jo sivuten eli
On paljon sellaisiä bändejä, jotka elääkseen joutuvat laajentamaan repertuaariaan tanssikansalle, myös laulettuna. Mutta monesti tälläiset bändit myös soittavat sitten festareilla pelkkää instrumentaalia. Vaikka heidän tiedetään lavoilla/ravintoloissa soittavan myös laulettua. Esimerkkinä voin heittää ainakin Regentsin, Öiset kitarat, Beatmakers...  

Tuleeko tässäkin vastaan se kalman kavala tauti kateus :evil: ? Eli karehditaan bändejä jotka tienatakseen elantonsa antavat periksi tuskaisesti periaatteistansa, ja laajentavat laulettuun ja tanssittavaan musiikkiin. mikä on myös oma taitolajinsa.
Kaikkien bändien laulusolisteja ei tietysti ole luotu solisteiksi, mutta silloin voi opetella kuuntelemaan vain sitä soitettavaa musiikkia ja ulkoistaa laulu  :oops:  tai laittaa itse paremmaksi... (en minä ainakaan).

Mielestäni olisi hienoa edelleenkin beat/instru/surf/rockabilly muusikoiden/kuuntelijoiden/järjestäjien vetää yhtä köyttä.  :D

"Vaikka eipä silti: 'Makuasioosta ei passaa kiistellä, kehuu mäyräkoira ku muniansa nuoli!!' " -Rehupiikles[/i]
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

miss rautakanki

 • ****
 • Viestejä: 457
oon hidas
« Vastaus #24 : 10.02.2004 / 16:22:03 »
Kirjoitukseni olisi sopinut näemmä paremmin tuonna rautalangan rajat-foorumiin, mut ku kirjoittaa sitä mukaa ku lukee ettei pysy perässä mitä toisaalla kirjootetaan. Mutta asia tuli kuitenki julki!  :oops:
Makuasioosta ei passaa kiistellä. Kehuu mäyräkoira, ku muniansa nuoli. 'Rehupiikles'

Orbitson

 • Vieras
Re: oon hidas
« Vastaus #25 : 10.02.2004 / 20:58:34 »
Lainaus käyttäjältä: "miss rautakanki"
Kirjoitukseni olisi sopinut näemmä paremmin tuonna rautalangan rajat-foorumiin, mut ku kirjoittaa sitä mukaa ku lukee ettei pysy perässä mitä toisaalla kirjootetaan. Mutta asia tuli kuitenki julki!  :oops:


Jep, kirjoitit asiaa. Tosin itse kyllä tykkään siitä lauletusta kamasta. Siihen lauluun on hieno vetää stemmoja kitaralla ja muita sellaisia lurituksia, joita ei instrumentaalilangassa voisi heittää. Minulle riittää aivan mainiosti instrumentaaliksi se yksi soolokierto per biisi.  :wink:

rokkimimmi

 • Vieras
Rautalankabändit
« Vastaus #26 : 11.02.2004 / 10:38:35 »
No okei... Myönnän minäkin olevani näissä asioissa ajoittain hieman suppeakatseinen, mutta olen minäkin sitä mieltä, että tässä pienessä maassa, jossa rautalanka/beat/surf/rockabilly jne jne ei saavuta valtaisaa suosiota (valtaisalla tarkoitan koko kansan vankkumatonta suosiota), tulee kaikkien tehdä yhteistyötä eikä jaella porukkaa eri lokeroihin. Siks tuntuu jotenkin hullulta jaotella porukkaa niin pieniin eri lokeroihin... :cry:  Lienenkö sitten liian tyhmä tajutakseni mistään mitään...

Ho Dad

 • ******
 • Viestejä: 833
Rautalankabändit
« Vastaus #27 : 13.02.2004 / 15:00:02 »
:roll: Jollain varmaan olisi jotain tiedon jyväsiä uudemman aallon kitarainstrumentaaliyhtyeistä, ja tällöin mennään varmaan ihan ulkomaillekin asti. Varmaan voi herättää närkästystä puristien keskuudessa, mutta voihan tämmöisiä kummajaisia katsastaa ja kuulostaa hieman kauempaa, mutta näissä on tulevaisuus...

Orbitson

 • Vieras
Re: Rautalankabändit
« Vastaus #28 : 13.02.2004 / 23:58:01 »
Lainaus käyttäjältä: "saheinonen"
Laittakaa tänne keskustelun arvoisia bändejä joita voisi lisätä bändit keskusteluun.


Laittakaa Rock Jorma & The Orbits kans. Perustelu: Ollaan tehty varmaan eniten keikkaa lainamiehityksellä prima vista, mitä mikään suomalainen rautalankaporukka  :mrgreen:

Pilsu

 • *
 • Viestejä: 35
  • http://koti.welho.com/mkopone6/
Rautalankabändit
« Vastaus #29 : 14.02.2004 / 19:11:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Chemo"
The Ventures

Dick Dale (vai onko vääräntyyppinen artisti tänne?)


DeeDee ei ole koskaan väärä valinta mihinkään.
"And It Was A Hit..."