Kirjoittaja Aihe: Rautalankaväen ruokavinkkejä  (Luettu 80798 kertaa)

Zammy

  • *******
  • Viestejä: 1 434
  • This is not here.
Vs: Rautalankaväen ruokavinkkejä
« Vastaus #300 : 03.05.2018 / 09:12:20 »
Wappuna tuli syötyä tukevasti. Nimittäin stetson-menetelmällä valmistettua Hevos'särää'.

Reseptin tarvikelistaus on lyhyt:

Hevosen sisäpaisti (minulla oli 2.5kg köntti)
Perunoita, sipulia
Lihaliemi

Ruiskusuolaus 5% liuoksella paistille, jonka jälkeen pintaan mausteita hieromalla, suosittelen: pippuriseos, (vähän) suolaa, valkosipulijauhe, rosmariini.
Paisti isoon vuokaan, johon 2cm 'kerros' lihalientä. Itse tein lihaliemen keittämällä hevosen kylkiluita (ribsejä) grillausvalmiiksi, keittoliemestä tuli mahtava lihaliemi, johon sipuli renkaina sekaan.
Uuniin 85-95 asteeseen noin 10 tunniksi. Kun sisälämpö paistissa on sen 85, keitä sopiva määrä perunoita puolikypsiksi, lisää lihalientä ja perunat vuokaan niin, että perunat nipin napin peittyvät.
Lisää lämpöä 110 asteeseen ja anna kypsyä niin pitkään, että perunat ovat kypsiä- ne imevät mukavasti maustunutta lientä itseensä loppuvaiheessa ja muuttuvat miltei paistin värisiksi.

Siivuta paisti tarjoillessa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Lisukkeeksi tuoretta rieskaa voilla, jota kelpaa dippailla myös liemessä. Päälle kolpakollinen kylmää ruokajuomaa, kukin makunsa mukaan. On muute hyvvee.

SamiKoo
Kun pyöräilee jalkakäytävällä, ei tarvitse katua.

Rautalankaa-YES!

  • **********
  • Viestejä: 8 915
Vs: Rautalankaväen ruokavinkkejä
« Vastaus #301 : 03.05.2018 / 09:56:22 »
Kuulostaa hyvältä tuo Zammyn hevossärä, oli varmasti suussasulavaa.  Oikein tekisi mieli soveltaa naudan paahtopaistiin Zammyn ohjetta :D.

Oletko Zammy koskaan tehnyt tai ajatellut tehdä hevosen lihasta kivillä vuoratussa maakuopassa kypsennettyä rosvopaistia? Olisi epäilemättä maukasta sekin, luulen ::).

- musiikin maailma on suuri ja avara -

Zammy

  • *******
  • Viestejä: 1 434
  • This is not here.
Vs: Rautalankaväen ruokavinkkejä
« Vastaus #302 : 03.05.2018 / 14:54:29 »
Kuulostaa hyvältä tuo Zammyn hevossärä, oli varmasti suussasulavaa.  Oikein tekisi mieli soveltaa naudan paahtopaistiin Zammyn ohjetta :D.

Oletko Zammy koskaan tehnyt tai ajatellut tehdä hevosen lihasta kivillä vuoratussa maakuopassa kypsennettyä rosvopaistia? Olisi epäilemättä maukasta sekin, luulen ::).

Varmasti toimii paahtopaistin kanssa myös hyvin. Polle on vaan sen verran sitkeämpää lihaa, että pitää olla todella pitkämielinen ajan suhteen, ja etenkin maltillinen lämpötilan kanssa.

Rosvopaistia tuli tehtyä viimeksi 2013 kun vietettiin isoa elokuun juhlailtaa tilallamme. Samassa kuopassa oli 2 hevosen noin 5kg ulkopaistia ja kaksi kokonaista lampaanruhoa, jotka oli täytetty perunoilla, yrteillä, (lampaan)rasvalla ja suolattu maltillisesti. Varmaan vuorokauden lämmitettiin metrisillä klapeilla kuoppaa vuoroissa, jonka jälkeen suunnilleen toinen mokoma paistettiin. Mutta kyl oli hyvvee, ja sapuskaa tuli kerralla noin 60 juhlijalle.^
Oli siinä vaan juhlaväellä ensin hieman sormi suussa, kun missään ei näkynyt kattausta, vaan teltalta jaettiin porukalle lautaset, tarjottimet ja aterimet, ja osoitettiin sormella notta 'tuonnepäin' kohti metsän reunaa. Eli jutun juoni oli se, että sitten kaikkien ollessa ringissä vähän yllätyksenä raivattiin tietä kokille, joka otti lapion kouraan ja alkoi kaivaa ateriaa esille :D

SamiKoo
Kun pyöräilee jalkakäytävällä, ei tarvitse katua.


Rautalankaa-YES!

  • **********
  • Viestejä: 8 915
Vs: Rautalankaväen ruokavinkkejä
« Vastaus #303 : 03.05.2018 / 17:35:25 »


Rosvopaistia tuli tehtyä viimeksi 2013 kun vietettiin isoa elokuun juhlailtaa tilallamme. Samassa kuopassa oli 2 hevosen noin 5kg ulkopaistia ja kaksi kokonaista lampaanruhoa, jotka oli täytetty perunoilla, yrteillä, (lampaan)rasvalla ja suolattu maltillisesti. Varmaan vuorokauden lämmitettiin metrisillä klapeilla kuoppaa vuoroissa, jonka jälkeen suunnilleen toinen mokoma paistettiin. Mutta kyl oli hyvvee, ja sapuskaa tuli kerralla noin 60 juhlijalle.^
Oli siinä vaan juhlaväellä ensin hieman sormi suussa, kun missään ei näkynyt kattausta, vaan teltalta jaettiin porukalle lautaset, tarjottimet ja aterimet, ja osoitettiin sormella notta 'tuonnepäin' kohti metsän reunaa. Eli jutun juoni oli se, että sitten kaikkien ollessa ringissä vähän yllätyksenä raivattiin tietä kokille, joka otti lapion kouraan ja alkoi kaivaa ateriaa esille :D

SamiKoo

Kuulostaa ihanalta. Minusta juuri tuollaiset ruokakokemukset ovat niitä kaikkein mieliinpainuvimpia maku- ja tapahtumaelämyksiä, jotka muistaa aina. En erityisemmin arvosta enimmäkseen mitäänsanomatonta ravintolaruokaa - olen siitä saanut ihan kylläkseni. Yksinkertaiset ruokailuhetket luonnon keskellä peittoavat mielestäni kaikki ravintolaruokakkokemukseni mennen tullen.

Tänäänkin paistettiin serkkujen kanssa meidän taloyhtiön vaatimattomalla grillipaikalla nokimakkaroita - oli kolmea erilaista makkaraa - ja päälle juotiin hyvät konjakkikahvit suussasulavien kookospullien kera. Konjakkikahvi tarkoittaa kahvia, johon on mitattu tuhdisti kahvia kiehuvan kuumaan veteen, mutta tulelta jo syrjään nostettuun pannuun eikä missään tapauksessa saa yhtään kiehuttaa eikä hämmentääkään, ennenkuin 5-10 minuutin päästä siitä päältä vain vähän ja hyvin varovasti.  Oli muuten kirkasta ja todella hyvää kahvia - kokeilkaapa ;)
- musiikin maailma on suuri ja avara -

Zammy

  • *******
  • Viestejä: 1 434
  • This is not here.
Vs: Rautalankaväen ruokavinkkejä
« Vastaus #304 : 04.05.2018 / 10:05:52 »

Kuulostaa ihanalta. Minusta juuri tuollaiset ruokakokemukset ovat niitä kaikkein mieliinpainuvimpia maku- ja tapahtumaelämyksiä, jotka muistaa aina. En erityisemmin arvosta enimmäkseen mitäänsanomatonta ravintolaruokaa - olen siitä saanut ihan kylläkseni. Yksinkertaiset ruokailuhetket luonnon keskellä peittoavat mielestäni kaikki ravintolaruokakkokemukseni mennen tullen.

Tänäänkin paistettiin serkkujen kanssa meidän taloyhtiön vaatimattomalla grillipaikalla nokimakkaroita - oli kolmea erilaista makkaraa - ja päälle juotiin hyvät konjakkikahvit suussasulavien kookospullien kera. Konjakkikahvi tarkoittaa kahvia, johon on mitattu tuhdisti kahvia kiehuvan kuumaan veteen, mutta tulelta jo syrjään nostettuun pannuun eikä missään tapauksessa saa yhtään kiehuttaa eikä hämmentääkään, ennenkuin 5-10 minuutin päästä siitä päältä vain vähän ja hyvin varovasti.  Oli muuten kirkasta ja todella hyvää kahvia - kokeilkaapa ;)

Joo. Kyllähän esimerkiksi Lappeenrannassa ravintolapuoli on surullisessa jamassa, kun nämä osuuskaupan kuppilat edustavat varmaan 75% koko kaupungin asiakaspaikoista, ja loput ovat myös eri ketjujen samaa mössöä eri nimillä tarjoilevia 'elämyskeitaita'. Samaa puolivalmistetta lämmitettynä paikasta toiseen..vaimo on koulutukseltaan ravintolakokki, ja on monesti sanonut, että on koko ammattinimikkeen halveeraamista, kun toimenkuvaan kuuluu vain katsoa kuvasta, montako kinkkusiivua saa siihen rossopizzaan laittaa, punnita säilykeananakset ennen latomista jne.

En ole itse (kuten ehkä näistä joistain tännekin laittamistani resepteistä voi hyvin päätellä) mitenkään viehättynyt mistään fine-dining- tai trendiresepteistä. Enemmänkin tykkään yksinkertaisista ja perinteisistä ruoka-aineksista, ja etenkin vanhoillisista valmistusmenetelmistä - ja siitä, että valmista ei tarvi tulla vartissa. Luulen, että se 'hyvää kannattaa odottaa'-lausahdus tuleekin juuri siitä, että vesi kielellä odotellaan valmistuvan ruoan tuoksuissa koko päivä, ennenkuin päästään käsiksi päivälliseen, noin esimerkkinä.

Kahvihommat on meillä perheessä minun ja lapsista keskimmäisen, 13v tyttären juttu. Muut eivät oikein juo sumppia, mutta meillä on aina pannukahvia, kun siihen sopiva rako löytyy - yleensä aina viikonloppuaamuisin. Varsinkin talvella on mukava wanhan talomme (täyttää muuten tänä vuonna 100v) tuvassa puuhellalla kiehautella ja istahtaa soffalle viltin alle ryystämään.

SamiKoo
 
Kun pyöräilee jalkakäytävällä, ei tarvitse katua.

Rautalankaa-YES!

  • **********
  • Viestejä: 8 915
Haukipurilaiset Rly:n tapaan
« Vastaus #305 : 08.07.2018 / 16:14:36 »
Hauki on todella monipuolisesti käytettävä ja maukas ruokakala, jota moni niitten ruotoisuuden vuoksi karsastaa. Mutta jos perkaa hauen nahattomiksi fileiksi, jauhaa ne lihamyllyssä ja valmistaa joko muurikassa, pannulla tai uunissa herkullisiksi haukipihveiksi jotka maistuvat nirsoimmallekin syöjälle vaikka perunoitten ja kermaviili- tai munakastikkeen kanssa.

Itse tykkään tehdä myös haukipurilaisia, jotka raikkaudellaan ja hyvällä maullaan minun mielestäni päihittävät purilaispaikkojen annokset. Kokeilkaapa...

Kahteen haukipurilaiseen tarvitaan

2 Vaasan Ohut herkku täysjyväruispalaa
2 haukipihviä
jotain mieluista leipärasvaa (itselläni oli tuunattua yrttituorejuustoa)
vihreätä salaattia
tuoretta punaista paprikaa
Felixin jogurttitsatsiki-salaattikastiketta tai valkosipulisalaattikastiketta
tuoretta ruohosipulia, jos on

Levitä leipien päälle jotain leipärasvaa tai tuorejuustoa ja peitä leivät vihreällä salaatilla. Itse käytän Frisee-salaattia.
Laita kylmä haukipihvi salaattipedille, tirauta pihvin päälle joko jogurttitsatsiki- tai valkosipulisalaattikastiketta ja tuoretta punaista paprikaa sekä/tai tuoretta ruohosipulia. Laita toinen leipäviipale kanneksi  ja ei muuta kuin ääntä kohti.  Käy hyvin lounaasta tai iltapalasta ja on muuten makoisaa ... ;)

Ai ette osaa tehdä haukipihvejä, no ohjeen saatte vaikkapa tuolta:
 https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005742297.html

Ja jos itse pyytää haukia, niin ne voi vaikka nahattomina fileinä ensin pakastaa ja sitten jauhaa isomman erän kerralla.




« Viimeksi muokattu: 15.07.2018 / 12:57:15 kirjoittanut Rautalankaa-YES! »
- musiikin maailma on suuri ja avara -

Rautalankaa-YES!

  • **********
  • Viestejä: 8 915
Herkulliset haukipihvit Rlyn tapaan
« Vastaus #306 : 15.07.2018 / 12:56:06 »
Jauhoin aamulla eilen saamani haukifileet ja tein haukipihvejä ekaa kertaa elämässäni. Olen toki syönyt niitä monet kerrat, mutta en ole ennen tehnyt kun en muistanut, että yleiskoneessani on lihamyllykin. Kyllä ovat herkullisia, suorastaan gourmet-ruokaa.

HAUKIPIHVIT Rlyn tapaan

haukea jauhettuna (minulla oli vajaa kilo)
2 dl kuohu- tai kahvikermaa (minulla oli tavallista Valion Ruokakermaa)
noin 1,5 dl korppujauhoa (minulla oli sitä maustettua, samaa jota käytän tavallisiin lihapulliin tai murekkeeseen)
2 kananmunaa
suolaa, sitruunapippuria sekä vähän valkopippuria, tilliä ja reilusti sipulia (itse käytin sipulijauhetta ja kevätsipulin varsia, jotka ovat vihreinä pysyessään antavat herkullista ulkonäköä)

Perkaa hauki nahattomiksi fileiksi ja poista isot kylkiruodot.  Leikkaa viipaleiksi ja jauha haukisiivut jauhelihaksi. Jauhoin vain kertaalleen, kun käytin sitä pienireikäisempää terää.

Sekoita astiassa ensin korppujauho, kerma, kananmunat sekä mausteet: sipulijauhe, pieniksi pilkotut sipulinvarret, tilli, sitruunapippuri ja valkopippuri. Maista, mausteiden täytyy olla tuntuvia - etenkin suolaa pitää olla riittävästi.
Lisää kalajauheliha ja sekoita hyvin.

Kuumenna pannu, luirauta pikkuisen rypsiöljyä ja sitten voita. Taputtele taikinasta öljyisin käsin pannulle pihvejä ja paista ne molemmin puolin kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi. Älä kypsennä liikaa, etteivät kuivu!

Tästä annoksesta tuli 17 reilun kokoista pihviä jotka ovat niin hyviä että vievät kielen mennessään ;)


Herkullinen ja helppo
KERMAVIILIKASTIKE

joka sopii niin haukipihvien ja keitettyjen perunoitten tai salaatin kanssa aterialle kuin haukiburgereihinkin.

2 dl prk kermaviiliä
n 0,5 tl suolaa, 1-1,5 tl sokeria, reilusti kuivattua tilliä, sinappia ja oaru teelusikallista tavallista etikkaa .

Sekoita ainekset hyvin ja maista - voit lisätä mausteita oman suun mukaan.

Kermaviilikastike sopii hyvin myös paistetun kalan kanssa ja säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Nyt vaan herkuttelemaan...

Muokka: Naapuri toi taas pari haukea sekä kuhan fileoituina, joten tein hauki-kuhapihvejä. Tälläkertaa lisäsin taikinaan pienen rasiallisen pilkottua ja pakastettua nokkosta, joka antoi sekä herkullisen vihreän värin että mukavaa makua. Toki voi  laittaa yhtähyvin pinaattia, jos sattuu olemaan.






« Viimeksi muokattu: 01.08.2018 / 13:00:11 kirjoittanut Rautalankaa-YES! »
- musiikin maailma on suuri ja avara -

Rautalankaa-YES!

  • **********
  • Viestejä: 8 915
Kielenvievä VOITATTIMUHENNOS
« Vastaus #307 : 17.09.2018 / 14:45:11 »
Syyssateissa on se hyvä puoli, että herkullisia, syötäviä sieniä nousee herkuttelijoiden suun iloksi ihan pihapiiriinkin. Itse keräsin äsken pihapiiristä kulhollisen voitatteja, joista tekaisin keitinperunoitten kyytipojaksi niin ihanan sienimuhennoksen, että sanoisinpa jopa kanttarellien jäävän kakkossijalle.

https://www.arktisetaromit.fi/fi/sienet/luonnonsienet/voitatti/

Kokeilkaapa muutkin ;) Voitatti toukkaantuu nopeasti, joten se kannattaa poimia pienenä ja nuorena. Sieni on ikävän näköinen, kun sen pinta on etenkin sadesäällä hirveän limainen ja näyttää vähemmän houkuttelevalta. Pinta kuitenkin lähtee tosihelposti, melkein ajatuksen voimalla. Voitatin jalkoja en käytä, vaikka herkku- ja punikkitattien jalat käytänkin.  Laitoin ensiksi perunat kiehumaan ja perunoitten kypsyessä perasin sienet ja leikkasin ne kuutioiksi .

Nopea ja herkullinen VOITATTIHÖYSTÖ

Voitatteja
sipuli (tai sipulijauhetta)
Valion 15% ruokakermaa
suolaa, mustapippuria

Poista sienistä limainen pintakerros ja ellei sieni ole juuri noussut, poista myöskin sienen alapuolta peittävä kalvo (joka sienen kasvaessa irtoaa itsestäänkin) sekä alla oleva pillistö, joka lähtee todella helposti ihan sormella työntämällä. Leikkaa sienet ensin viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuumenna pannu ja lisää siihen sienet ryöppäytymään omassa liemessään. Nppeutin prosessia kaatamalla sienistä erottuvan liian nesteen pois, jonka jälkeen lisäsin pannulle töräyksen Voimariinia (voi hyvin laittaa sen asemesta voita)  sekä kuutioidun sipulin. Kun sipuli alkoi pehmetä, lisäsin pannulle ruokakerman ja suurustin sen Maizenalla. Maustoin lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Tätä kannattaa kokeilla - on niin hyvää ettei esim. kaupan herkkusienistä kannata puhua samalla viikollakaan ;)
« Viimeksi muokattu: 17.09.2018 / 14:46:52 kirjoittanut Rautalankaa-YES! »
- musiikin maailma on suuri ja avara -

Rautalankaa-YES!

  • **********
  • Viestejä: 8 915
Eilisistä serkkukesteistä jäi muutama kuoriperuna, jotka hyödynsin tänään lounaaksi. Kävin keräämässä pihanurmikolta voitatteja - kaikki vähänkin isommat olivat jo toukkaisia, mutta pienet - sellaisten turkinnappien kokoiset - olivat toukattomia ja hyviä. Voitateista kerään pelkästään lakin, jalkoja en käytä.

Otin tateistakin pinnan pois jo pihalla ja kotiin toin pelkät puhdistetut lakit, jotka viipaloin ja laitoin pannulle. Kuorin ja kuutioin pienen sipulin ja leikkasin eilisestä jääneet pari hyvin pestyä kuoriperunaa ohuiksi viipaleiksi. Voitateista irtoaa paljon nestettä, nopeutin hommaa kaatamalla nesteen sen pois reikäkannen avulla.  Töräytin sienien päälle pikkuisen juoksevaa Voimariinia - aito VOI käy tietysti vieläkin paremmin -  ja lisäsin joukkoon sipulinsilpun, ohuiksi viipaleiksi viipaloimani perunat, maustoin suolalla ja pyöräytin päälle mustapippuria myllystä.

Ette ikinä usko miten hyvää... kokeilkaapa ;)
- musiikin maailma on suuri ja avara -

lissu

  • *********
  • Viestejä: 2 220
Eilisistä serkkukesteistä jäi muutama kuoriperuna, jotka hyödynsin tänään lounaaksi. Kävin keräämässä pihanurmikolta voitatteja - kaikki vähänkin isommat olivat jo toukkaisia, mutta pienet - sellaisten turkinnappien kokoiset - olivat toukattomia ja hyviä. Voitateista kerään pelkästään lakin, jalkoja en käytä.

Otin tateistakin pinnan pois jo pihalla ja kotiin toin pelkät puhdistetut lakit, jotka viipaloin ja laitoin pannulle. Kuorin ja kuutioin pienen sipulin ja leikkasin eilisestä jääneet pari hyvin pestyä kuoriperunaa ohuiksi viipaleiksi. Voitateista irtoaa paljon nestettä, nopeutin hommaa kaatamalla nesteen sen pois reikäkannen avulla.  Töräytin sienien päälle pikkuisen juoksevaa Voimariinia - aito VOI käy tietysti vieläkin paremmin -  ja lisäsin joukkoon sipulinsilpun, ohuiksi viipaleiksi viipaloimani perunat, maustoin suolalla ja pyöräytin päälle mustapippuria myllystä.

Ette ikinä usko miten hyvää... kokeilkaapa ;)

Minä taas tein yks päivä oikein kunnon vanhanajan pyttiksen. Sain tosi mahtavaa possun kylkeä, jossa oli kunnolla rasvaa niinkuin pitääkin olla. Leikkasin kylkeä ohuiksi viipaleiksi ja paistoin pannulla ihanan ruiskeiksi, mutta ei korpuiksi. Siihen samaan rasvaan sitten sipulit muhimaan hetkeksi ja lopuksi lohkotut perunat. Sitten lämpö  pienelle, että perunat kypsyy hiljaa. Perunoiden pitää antaa kypsyä kunnolla hiljaisella lämmöllä silloin niistä tulee hyvän makuisia.

Sitten vaan herkkukurkkua ja punajuuri viipaleita. Ai että maistui mahtavalta, tuli lapsuus mieleen, kun läskiä käristettiin ennen vanhaan niinkuin meillä sanottiin  ;D ;)

Espanjasta saa muuten hyvää possun lihaa, siinä on kunnon hyvä maku ja läskiä.
Kun siellä lomareissulla paistaa vaikka itse possun kyljyksiä, niin kuin minä välillä teen niin niitä ei voi edes verrata meidän kyljyksiin  ;) Meillä Pekka Puska vei lihoista kaiken hyvän pois pitkäksi aikaa, nyt ne alkaa onneksi pikku hiljaa palautumaan   :P
Paljon tinasit, paljon pilasit, viimein kolvisi kylmeni.

Rautalankaa-YES!

  • **********
  • Viestejä: 8 915

Minä taas tein yks päivä oikein kunnon vanhanajan pyttiksen. Sain tosi mahtavaa possun kylkeä, jossa oli kunnolla rasvaa niinkuin pitääkin olla. Leikkasin kylkeä ohuiksi viipaleiksi ja paistoin pannulla ihanan ruiskeiksi, mutta ei korpuiksi. Siihen samaan rasvaan sitten sipulit muhimaan hetkeksi ja lopuksi lohkotut perunat. Sitten lämpö  pienelle, että perunat kypsyy hiljaa. Perunoiden pitää antaa kypsyä kunnolla hiljaisella lämmöllä silloin niistä tulee hyvän makuisia.

Täällä Savossa tuontyyppisesti valmistettua ruokaa sanottiin tirripaistiksi ja se oli tosihyvää - muistan lapsena sitä joskus mummolassa saaneeni.


Meillä Pekka Puska vei lihoista kaiken hyvän pois pitkäksi aikaa, nyt ne alkaa onneksi pikku hiljaa palautumaan   :P

Enpä ole porsaankyljyksiä ostanut/syönyt/laittanut lähes neljäänkymmeneen vuoteen juuri siksi, että niistä on matkan varrella jonnekin kadonnut se hyvä maku, jonka muistan lapsuudestani. Siihen aikaan maalaiskirkonkylien kaupoissa myytiin todennäköisesti lähistöllä asuvien isäntien perunoilla, omenoilla ja turnipseilla luomukasvattamaa ja kotitilalla lähiteurastettua possua jolla ei nykyajan stressipossun kanssa ollut mitään tekemistä. Lapsuudenkodissani porsaankyljykset olivat harvinaista herkkua, jota saatiin joskus sunnuntaisin.
- musiikin maailma on suuri ja avara -

lissu

  • *********
  • Viestejä: 2 220
Vs: Rautalankaväen ruokavinkkejä
« Vastaus #311 : 24.09.2018 / 22:02:04 »
Meilläkin oli tirripaistia, mutta se oli sellaista, että siinä paistettiin possun kylkeä ja sitten siinä tulleessa rasvassa uitettiin leivän palasia, jotka syötiin sitten niiden rapeiden possunpalojen kanssa  ;D

Ostappas näitä Tammisen tuotteita, jos teiltä niitä saa,  ne on meinaan tosi hyviä. Tuo suolalapakin avot  ;) minä tykkään syödä lihaa ja kyllä niistä paras on tuo Tammisen suolalapa, sen kus laittaa uunipataan muhimaan mietoon 170 asteiseen lämpöön monta tuntia, niin se vie kielenkin mennessään  ;D

https://www.tamminen.fi/tuotteet/kuluttajapakkaukset/
Paljon tinasit, paljon pilasit, viimein kolvisi kylmeni.