Kirjoittaja Aihe: Final Tour Blu-ray-versiona  (Luettu 4115 kertaa)

Apache

  • *****
  • Viestejä: 667
Final Tour Blu-ray-versiona
« : 08.04.2010 / 16:05:13 »
The Final Tour näemmä julkaistaan blu-ray -versiona 24. toukokuuta. Mikäs siinä. En tosin aio sitä hankkia, sillä blu-ray -soittimeni terävöittää dvd-levynkin keinotekoisesti aivan riittävän teräväksi 42 tuuman televisioruutua varten. Äänityshän on tietysti samaa surkeaa laatua uudellakin julkaisulla. www.play.com aikoo myydä levyä hintaan 14,49 € + postikulut.
"I have travelled the world through my ability to play three chords." - Bruce Welch

Apache

  • *****
  • Viestejä: 667
Vs: Final Tour Blu-ray-versiona
« Vastaus #1 : 01.10.2015 / 01:21:31 »
Köhöm... Tulipa tilattua tämä blu-ray-levy Englannista. Satuin nimittäin söhäisemään dvd:ni vinyylilevysoittimeni pölykannen kulmaan, minkä seurauksena se stoppaili pari kertaa noin 10 sekunnin ajan yhdessä kohdassa, mutta toimi kyllä sen jälkeen normaalisti. Ajattelin, että hommataan sitten terävin mahdollinen versio.

Ei kuvan terävyydessä silmällä huomaa mitään eroa dvd:n ja blu-rayn välillä tavallisessa kerrostalon olohuoneessa. Ehkä eron huomaisi, jos omistaisi hehtaaritelevision. Valitettavasti äänitystäkään ei tietenkään ole paremmaksi saatu. Samaa puuroisuutta on kautta linjan. Soundi ei ole tippaakaan parempi blu-rayllä kuin dvd:llä. Hank Marvin on muuten kanssani täsmälleen samaa mieltä äänityksen laadusta. Hän toteaa jossakin haastattelussa omin sanoin, että äänitys on kuraa. En nyt tähän hätään muista, mille tv-asemalle ja milloin tuo haastattelu on tehty, joten en voi tarjota linkkiä siihen.

Konsertin jälkeen mukaan on liitetty yllättävän pitkä noin 45 minuutin haastattelu. Siitä ilmenee, että yksi varhainen Shadowsin levy on julkaistu USA:ssa esittäjänimellä The Four Jets. Tämä sen jälkeen, kun kävi ilmi, että The Drifters ei kelvannut siksi, että USA:ssa oli jo tuon niminen lauluyhtye, mutta uutta nimeä bändille ei vielä ollut keksitty. (Olen muuten kuunnellut The Driftersiä Las Vegasissa hotelli Caesar's Palace -hotellissa parisenkymmentä vuotta sitten. Tai noh... mukana oli enää yksi ainoa alkuperäisjäsen... :))

Olen käynyt yhdeksässä konsertissa, jossa Hank Marvin soittaa. Yhtään kertaa hän ei ole sattunut tekemään oikein kunnon totaalista mokaa. Tällä tallenteella on kuitenkin pari mitätöntä fibausta, mitä sanaa  muuan luokkatoverini tapasi käyttää. Bruce huomaa heti Hankin mitättömän pikku mokan kappaleessa Peace Pipe ja vilkaisee häntä. Jos ei vilkaisisi, aika monelta jäisi tuo pikku tiplu huomaamatta. Tosin Brucella on tapana vilkuilla Hankiä aina, kun tämä hiemankin poikkeaa tavanomaisesta soittotavastaan ihan vain vaihtelun vuoksi. Tällainenkin kohta tulee myöhemmin.

Jostakin syystä aika paljon puhetta on leikattu pois. Konserteissa Bruce nimittäin esimerkiksi kertoi, että Shadows oli hävinnyt Eurovision laulukilpailun vain kerran, kun taas Cliff Richard on hävinnyt sen kaksi kertaa. Tämä ihan hyvä kommentti on leikattu pois.

90-luvulla Hank Marvin sanoi jonkin englantilaisen sanomalehden haastattelussa, että George Harrison kehotti Shadowsia levyttämään laulettua musiikkia, ja Hank totesi, että he olivat "idiootteja", kun eivät enemmän laulaneet levyillään. Mitenkähän tuo nyt on... Shadowsin vokaalihittejä on aika vähän, eikä yksikään yltänyt listaykköseksi. Kun Shadows oli hajonnut vuonna 1968, perustettiin lauluyhtye Marvin, Welch & Farrar. Se ei saanut yhtään listaykköstä, ja sen konserteissa yleisö pyysi porukkaa soittamaan Apachea ja muita varhaisia Shadows-hittejä.

Bruce Welch sanoi vuonna 1963, että Shadows ei voi suoltaa instrumentaaleja ikuisesti. 70-luvun lopulla kuitenkin sen jälkeen, kun 20 Golden Greats oli julkaistu, bändi tajusi, että heidän instrumentaaleilleen oli yhä kysyntää. Eivät varjojen lauluesitykset ole koskaan olleet yhtä suosittuja kuin instrumentaalit.

Haastattelusta ja Palladiumissa kuvatuista loppukuvista jää vaikutelma, että tämä kiertue saattaisi jäädä Varjojen viimeiseksi. Kuten hyvin tiedämme, näin ei käynyt, ja yhtye kiersi vielä Eurooppaa, Australiaa ja Etelä-Afrikkaa Cliffin kanssa viisi vuotta myöhemmin. Kaikki muut paitsi Hank olisivat olleet halukkaita lähtemään vielä jatkokiertueelle Japaniin ja muihin tuon suunnan valtioihin. Hank Marvin kuitenkin totesi, että riittää. Niinpä jatkokiertuetta ei  tullut. The Shadows tuskin enää koskaan tekee laajaa kiertuetta. Voipa olla, ettei se enää koskaan soita yhdessä yhtään kappaletta.
"I have travelled the world through my ability to play three chords." - Bruce Welch

Apache

  • *****
  • Viestejä: 667
Vs: Final Tour Blu-ray-versiona
« Vastaus #2 : 14.07.2019 / 01:59:06 »
Nyt kun kaikkea musiikkiin liittyvää olen ehtinyt kuunnella ja tarkkailla, huomio kiinnittyy epäoleelliseenkin, kuten vaatteisiin. Tässä kledjuosastossa, kuten stadissa sanotaan, omituisinta on, että rumpali Brian Bennett aloittaa pikkutakissa. Sen hän kuitenkin sentään riisuu konsertin vanhentuessa ja soittaa rumpusoolonsa Little B lyhythihaisessa T-paidassa reippaasti hikoillen konsertin lopun lähestyessä.

Heti sen jälkeen hän kuitenkin pukeutuu jälleen pikkutakkiinsa, jonka jopa napittaa tiukasti aivan kuin salissa olisi kylmä! Koko ajan osa yleisöstä on istunut tuoleissaan lyhythihaisissa paidoissa, joten missään jääkaapissa ei esiinnytä.

Tämä vaatetus tuntuu täysin käsittämättömältä. Olin paikalla konsertissa Lontoossa kesäkuussa 2004, joten tiedän kyllä, että kappaleiden järjestystä ei ole blu-ray -levyllä muutettu. En kykene käsittämään, miksi hikinen rumpali haluaa pukea muutaman viimeisen kipaleen ajaksi yllensä pikkutakin, kun hikoilee jo muutenkin kotitarpeiksi.

Muusikoiden ajatusmaailmaa ei humanistisella koulutuksella voi ymmärtää.
"I have travelled the world through my ability to play three chords." - Bruce Welch